U-Spot: Pierre Zylstra

Onze studentenstad bruist van de speciale plekken. Een student neemt ons mee op pad. Deze editie: Pierre Zylstra (20, Creative Business)

Tekst: Max de Valck. Beeld: Fleur Born.

Een cultuursnuiver in hart en nieren met een voorliefde voor film en muziek. Pierre, geboren op Bali, verhuisde twee jaar geleden naar Utrecht. Hier maakte hij kennis met het filmhuis1, in Indonesië kennen ze dit concept niet. Toen hij zijn eerste blik wierp op het Louis Hartlooper Complex was hij verkocht. ‘Ik vond het zo indrukwekkend! De architectuur – Amsterdamse school en art nouveau-stijl – is heel tof en ik hou van de inspirerende arthousefilms die ze hier draaien.’ Sinds zijn eerste bezoek komt Pierre er heel vaak om zo de onafhankelijke filmindustrie te steunen. ‘Het voelt als een eerbetoon voor de legendes in de filmwereld.’

Met driehonderd vinylplaten in bezit is Pierre een doorgewinterde muziekverzamelaar. Deze koopt hij regelmatig bij Swordfish & Friend2. Een zaak aan het Oudkerkhof waar ze naast platen ook diverse kunstzinnige hebbedingen verkopen. Pierre werkt als fotograaf bij club Ekko, waar hij in contact kwam met betrokkenen van de platenwinkel. Sindsdien is hij er niet weg te slaan. ‘Ik ben er vaak aan het chillen en plaatjes aan het luisteren. Ze steunen de Utrechtse muziekscene door kleine Utrechtse labels een plek te geven waar ze hun platen kunnen verkopen. Het is een tof netwerk voor alle muziekliefhebbers van Utrecht.’

Als vaste gast is Pierre regelmatig te vinden bij Stranded FM3. Een online radiostation voor alle soorten lokale artiesten: van dj’s tot poëten met een breed scala aan genres. ‘Ze draaien electro, disco, funk, noem maar op. Ik werd erg geïnspireerd door alle vormen van creativiteit die hier samenkomen. Er wordt een kans gegeven aan locals om zichzelf te uiten en de Utrechtse scene te steunen.’

Pierre wil één ding meegeven aan alle Utrechters op zoek naar zalige U-spots: ‘Wees bereid om zelf Utrecht te ontdekken, zonder bevestiging van anderen. Er gebeuren hier echt veel dingen: ga ernaar op zoek!’

Paduaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *