Inktpot: ‘het waren de beste weken van mijn leven’

In de permanente inkt die bij een tatoeage in iemands opperhuid verdwijnt, schuilen vaak mooie verhalen. In deze rubriek maken we een praatje over de betekenis achter het plaatje. Deze editie: Tom de Vos (22, Journalistiek).

Tekst: Stijn de Vries. Beeld: Fleur Born.

Wanneer raakte de naald je huid voor de eerste keer?
‘Twee jaar geleden heb ik in de zomer mijn tatoeage laten zetten. Na twee verloren studies besloot ik mezelf in het diepe te gooien en te reizen. In Thailand heb ik toen deze tatoeage laten zetten. Hij staat voor die mooie reis.’

Waarom dit ontwerp?
‘In de avond zat ik altijd in een Thaise bar op het strand. Een hypnotiserende sticker op de koelkast van de bar trok me al vanaf het begin aan. Het was heel gedetailleerd. Vanaf het eerste moment bleef het plaatje in m’n hoofd spoken en toen wist ik: dit wil ik op mijn lichaam hebben.’

Hoe lang duurde het proces?
‘Ik zat zes uur in die stoel. De tattoo werd op een Thaise manier gezet: met een gebrand stokje steken ze de inkt in je huid. Het zit ook op mijn ruggenwervel, dus dat was best pijnlijk. De shop zat toevallig naast de strandbar. Ik heb toen maar een paar biertjes uit de koelkast van de bar achterover getikt tegen de pijn.’

Was je niet bang om spijt te hebben van zo’n impulsieve actie?
‘Absoluut niet. Ik vind hem heel mooi en de gedachte erachter nog mooier. Ik heb de smaak te pakken en zou zelfs nog wel een tattoo willen hebben. Dan wil ik wel mijn eigen ontwerp maken omdat ik veel teken, maar het heeft geen haast.’

Waar denk je aan als je de tatoeage ziet?
‘Als ik de tatoeage zie denk ik terug aan die mooie zomer. Aan wat ik allemaal heb gedaan tijdens die reis en hoe goed ik me voelde. Het staat voor het gevoel van de beste weken uit mijn leven, die ik daar heb doorgebracht. De tatoeage herinnert me om mezelf in het diepe te blijven gooien, altijd mijn hart te volgen en te blijven reizen.’

Paduaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *