Dierbaar: Esmée Biegstraaten heeft een egel

Een huisdier is er in allerlei soorten en maten. In Dierbaar spreken wij IvM-studenten die geen doorsnee huisdieren hebben. Zij zijn de eigenaren van sissende slangen, pratende papegaaien of razende ratten. Deze editie: Esmée Biegstraaten (24, CMD) met haar egel.

Tekst: Gizelle Mijnlieff. Beeld: Fleur Born.

WAAR HAAL JE EEN EGEL VANDAAN?
’Die verkopen ze in dierenwinkels. Pip is een Afrikaanse witbuikegel van twaalf weken. Het lijkt ook niet echt op een egel zoals we die hier in Nederland op straat hebben. Het is niet super gebruikelijk om zo’n egel te hebben. Wel bestaat er een forum waar we soms verhalen delen.’

HOE VERZORG JE ZO’N BEESTJE?
‘Het kost best veel werk, het is een heel fragiel beestje. In haar hok heeft ze warmtelampen, je moet ze elke drie maanden ontwormen, ze eet gevarieerd en gaat elke week in bad. Toch ben ik helemaal verliefd op Pip.’

HEB JE WELEENS GEKKE DINGEN MET HAAR MEEGEMAAKT?
‘Het is ons gelukt haar zindelijk te maken, daar zijn we best wel trots op. Ook bolt ze zich wel eens op, als ze bijvoorbeeld schrikt. Als je haar dan net in je handen hebt prikt dat wel, maar het is belangrijk dat je haar dan niet laat vallen. Je ziet dan die stekels echt om haar gezicht heen gaan en ook haar pootjes verdwijnen bijna helemaal.’

ALS JE KUNT TERUGKEREN NA JE DOOD, ALS WELK DIER ZOU JE DAN WILLEN TERUGKOMEN?
‘Een kat of een vogel. Een kat omdat je dan overal kan lopen en je altijd op je pootjes terechtkomt en die heeft ook wel een lekker lui leventje. Of een vogel, want dan kan je vliegen. Dan wel een goede roofvogel, zodat ik niet zomaar dood ben.’

Paduaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *