Whatsappen met Pieter Lepelaars

Geen nieuwe content, maar wel heel erg leuk! Voor het geval je Paduaan #3 van 2014-2015 niet hebt kunnen bemachtigen: hier lees je alles terug. 

Voormalig DJ Pieter Lepelaars (31) organiseert tegenwoordig festivals als Paperclip en dance-evenementen. Samen met een compagnon runt hij ontwerpbureau Minority Events. Muziek is een rode draad in zijn leven.

Tekst: Josselin Gordijn Beeld: LinkedIn

Jij bent de bedenker van het elektronische muziekfestival Paperclip. Wat maakt dat anders dan andere festivals?
Paperclip is niet serieus: niet strak, niet mooi, niet ‘af’. Wel is het conceptueel sterk en je komt er grappige, onverwachte dingen tegen. We willen die beleving al bij de ingang laten beginnen; zo stond daar bij de vorige editie een man verkleed als Gaston van de Postcodeloterij enveloppen uit te delen. Bezoekers konden daarmee muntjes of een frietje winnen.

Is het organiseren van een festival net zo leuk als het bezoeken ervan?
Ja! Maar het is natuurlijk een verschil: als organisator ben je verantwoordelijk voor het plezier van de bezoeker. Het is gaaf om te zien dat zij genieten van iets wat jij hebt bedacht.

Heb je al ambities voor een nieuw festivalconcept?
Ik zou wel eens iets willen organiseren wat te maken heeft met voedsel en duurzaamheid, maar er is al een aantal voedselfestivals. Ik zou verschillende concepten en genres aan elkaar willen koppelen, zodat je kennismaakt met verschillende dingen. Het lijkt me bijvoorbeeld wel wat om straatmuzikanten of goochelaars aan een festival toe te voegen. Weer eens wat anders.

Wat moet je in huis hebben om een succesvolle eventmanager te zijn?
Ten eerste heb je een passie voor festivals nodig en je moet stressbestendig zijn! Verder moet je trends kunnen oppikken en die op een creatieve manier gebruiken. Het zijn verschillende ballen die je moet hooghouden.

Paduaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *